vorige duikterug naar het logboekjevolgende duik
Duik van JackieO gemaakt op 26 May 2012 om 16:17

Buddy(s) - Jan van Midden & Betty en Nobody
Duikduur - 46
Maximale diepte - 21
Gemiddelde duikdiepte - 17.5
Duikstek - Noordzee Wrak Panago
Bootduik - ja
Extra diepe duik - ja
Wrakduik - ja
Zicht - goed
Watertemperatuur - 11
Bijzonderheden -
De eerste Noordzeeduik van het jaar 2012 eindelijk was het zo ver.
We vertrokken van uit IJmuiden en vaarde naar het wrak Panago teminsten dat denkt men er is weinig van bekend, het is een stoomschip van rond 1900 of iets eerder.
De kiel van het schip staat nog fier rechtop in de zeebodem van de Noordzee.
De rest van het zeventigmeter lange wrak ligt verzand in de bodem van de Noordzee.
Wel zie je een ketel een meter of vier rechtop het wrak uitsteken wat erg mooi is begroeid.
Veel grote kabeljouw verborgen in hoeken en gaten van het wrak, en rondzwemmende Horsmakrelen.
Die laatste al nieuwsgierig al zwemmend rond ons heen.
Na dik vijfentwintig minuten gaf Jan aan dat het koud was, tja in een natpak..Jan..
Tja het water is nog steeds maar elf graden in de Noordzee dus koud.
Ik dook zelf nog even verder op dit prachtig begroeide wrak.
Onderweg naar boven zag ik diverse Blauwekwallen voorbij komen, toen ik aan de lijn de veiligheidsstop maakte. En van deze prachtige dag op Zee een filmpje gemaakt in Full HD en dat staat binenkort op You-Tube onder de naam JackieODiving.
- Soort water -
Soort pak - droog
Soort lucht - nitrox
Flesinhoud - 24
Luchtdruk bij aanvang - 192
Luchtdruk einde duik - 80
- Stroomduik -
Getij - laag
Fotografie -
fotografie
Luchtverbruik per minuut - 2.4
Duikgebied - Noordzee
Landcode - Nederland (nl)

  • Vertrek uit de Marina haven van IJmuiden.



  • De boeien liggen op zijn plaats waar het wrak ligt de Panago.
  • Waar wrakken zijn zijn vissers.
  • De Lamlash vastleggen aan het wrak.
  • Ikzelf JackieO trekt zijn duikpak aan.
  • En ik spring met videocamera van boord.
  • Enorme bloemenzee aan Anjelieren op het wrak.

  • Linda
  • We zijn weer opweg naar de haven, en genieten van het eten aan boord van de Lamlash.